پاستیل نباید جایگزین مواد غذایی شود
یکی از خوردنی های محبوب و پرطرفدار پاستیل میباشد که البته با این مزه و خواص باید هم به این درجه از محبوبیت برسد. کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که از پاستیل دوری کند و آن را مصرف نکند. پاستیل رضایت همه را با مزه لذیذش جلب میکند،اما برخی اوقات پاستیل جایگزین اکثر خوراکی هایمان است و حتی از آن بجای مواد غذایی استفاده میکنیم، اما آیا این کار درست است؟
امروزه در کنار انواع و اقسام تنقلات و خوراکی هایی که د ر فروشگاه ها و مغازه ها به چشم می خورد ، پاستیل یکی از جذاب ترین آنها محسوب می شود .
این خوراکی نرم و چسبنده که در اشکال مختلف و با رنگ های گوناگون تهیه می شود برای بچه ها بسیار دلچسب و پر طرفدار است. البته طبق باور عموم، خوراکی های ژله ای باعث ترمیم مواد از دست رفته مفاصل شده و از پوکی استخوان جلوگیری می کند .
د ر حالی که بر اساس نظر متخصصان تغذیه، فقط ژلاتین به تنهایی می تواند د ر تحکیم استخوان و غضروف سازی و ویتامین های مورد نیاز بد ن موثر و برای سلامت پوست و مو و سایر بافت های بد ن مفید باشد اما این د لیل قابل قبولی نیست که انواع و اقسام ژله ها و پاستیل ها را به صرف اینکه خاصیت ژلاتینی د ارند ، جایگزین مواد مورد نیاز بد ن کود کان کنیم.
چرا که نوع پروتئینی که د ر ژله و پاستیل ها وجود د ارد بسیار کمتر از پروتئین گوشت، شیر و تخم مرغ بود ه و فاقد بسیاری از مواد ضروری برای بد ن است.
همچنین این نوع خوراکی ها نسبت به سایر پروتئین ها از ارزش غذایی پائینی برخورد ار بود ه، و منبع کافی و کاملی برای تامین کلسیم و سایر ریز مغذی های مورد نیاز بد ن نیست بنابراین طبق نظر متخصصان تغذیه؛ نه تنها انواع پاستیل ها و ژله ها را نمی توان جایگزین د یگر مواد غذایی کرد بلکه باید د ر مصرف آنها توسط کود کانمان حد اعتدال را رعایت نمود .
مصرف پاستیل
به کودکان زیر دو سال پاستیل ندهید
زیرا این کودکان دارای سیستم گوارشی و ایمنی ضعیف و حساسی هستند که خوردن این نوع خوراکی ها برایشان خطرناک است.
ضمن آنکه شیر خواران تکه ای از پاستیل را با دندان جدا کرده و با قورت دادن آن در داخل نای، ممکن است باعث خفگی آنان شود .به جای خریدن پاستیل هایی که رویشان را لایه ای از شکر پوشانده، انواع ساده و بدون شکر آن را خریداری کنید . به فرزند تان یاد آوری کنید که بعد از خوردن پاستیل حتما دندان هایش را مسواک کند .
قند موجود در پاستیل سبب پوسیدگی دندان ها میشود
در موقع دادن پاستیل به فرزند تان، مصرف تنقلات شیرین و یگر مواد قندی را کاهش د هید. حتما باید والدین به این نکته توجه داشته باشند که در ارتباط با کودکان بیش فعال وکودکانی که دارای دیابت و اضافه وزن هستند د رمورد مصرف پاستیل و اینگونه خوراکی ها با پزشک مربوطه مشورت لازم را داشته باشند .
پاستیل نباید جایگزین وعده های غذایی شود
«سیمین واقفی» کارشناس تغذیه در این خصوص می گوید : «بطور کلی پاستیل و انواع ژله، ارزش غذایی بالایی ندارند، بنابراین نباید جایگزین وعد ه های غذایی شوند». چرا که معمولا این نوع خوراکی ها به عنوان دسر و میان وعده سرو می شوند و مصرف آنها اگر در هفته یک تا دو بار و یا موردی باشد مشکلی نیست اما اگر مصرفشان هر روزه باشد و به عاد ت تبدیل شود منجر به کم اشتهایی شده، و میل به غذا خورد ن را در کودکان کاهش می دهد. حتی د ر پاره ای مواقع، باعث بروز حساسیت می شود .
به شکلی که د ر برخی کودکان که زمینه آلرژی دارند این حساسیت بصورت خس خس سینه و یا کهیر دیده شده که لازم است د ر این زمینه دقت لازم به عمل آید. البته د ر صورت مصرف پاستیل برای کودکان، بهتر است از پاستیل هایی استفاد ه شود که دارای ویتامین C و مولتی ویتامین هستند .
از طرفی نسبت به تنقلات د یگر، وجود شیرینی کمتر د ر این نوع پاستیل ها آن را تبد یل به یکی از سالم ترین خوراکی ها برای کود کان کرد ه است که به مراتب از د یگر خوراکی های پر نمک و یا بسیار شیرین، بهتر است.» این کارشناس تغذیه با اشاره به طعم د هند ه های مختلف د ر پاستیل ها گفت: «هیچ فرقی بین پاستیل های نوشابه ای و میوه ای وجود ندارد و فقط اسانس استفاده شده د ر آنها با هم تفاوت د ارد، همچنین رنگ»
وضوح و شفافیت و نیز تست های میکروبی از معیار های قابل قبول در ارزیابی یک پاستیل خوب محسوب می شود .»